Wij nu in Zuid Bretagne - Reisverslag uit Bénodet, Frankrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu Wij nu in Zuid Bretagne - Reisverslag uit Bénodet, Frankrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu

Wij nu in Zuid Bretagne

Door: benenmarianne

Blijf op de hoogte en volg Marianne

27 Juli 2010 | Frankrijk, Bénodet

Hallo Allemaal,

Even een kort bericht over onze reisvorderingen. De kenners begrijpen nu direct wie de schrijver hiervan is. Marianne is nieuwe verhalen aan het voorbereiden, dus maak je geen zorgen over nog meer smeuige verhalen van haar hand. Sinds gisteren zijn wij in Zuid Bretagne. Dat is het gebied waar wij een paar weken willen verblijven. Wij gaan nu ook de verhouding van zeilen en wandelen/fietsen etc. wat aanpassen. Wij doen veel ervaring op en daaruit blijkt dat het in Bretagne nogal wat tijd kost om voortgang te maken. Dat heeft enerzijds te maken met de enorme tij-verschillen waardoor je vaak pas op hoog water weg kunt varen en heel goed moet plannen om de volgende haven weer veilig te kunnen aanlopen. Anderzijds is de wind ons een tijdje niet welgezind geweest. Dat betekent vaak vol tegen de wind in. Dat kan alleen maar op de motor omdat je anders weer te laat op de volgende bestemming komt. Wij hebben nu alle beruchte kaaprondingen gehad en dat moet je ook echt heel goed plannen anders kan het gevaarlijk worden vanwege de enorme stroom tegen en hoge golven bij wind tegen stroom. Het is inderdaad in Zuid Bretagne direct beter weer. Wij liggen nu in de riviermond van Benodet en zijn van plan morgen die rivier een stuk op te varen. Gekgenoeg is de stroming op zee nu een stuk minder, maar in de riviermondingen loopt 4 knopen stroom. Vandaag heerlijk gefietst. Kortom wij vermaken ons uitstekend. Tot zover.

• 28 Juli 2010 - 12:25

Neefje Paul:

Hallo oom en tante,
    Ik heb net jullie verslagen (en reacties) gelezen. Leuk hoor zo'n digitale voortgang van de reis.
    Wat betreft de opmerking over schrijver/schrijfster; lekker gewoon je eigen verhaal doen. Bedenk één ding: de beste stuurlui staan/liggen/zitten nu echt aan wal!!!
    Groetjes en goede vaart
    Paul

• 28 Juli 2010 - 17:28

Jan/Carla:

Ha vakantiegangers,
    Juist leuk, die wisseling van schrijvers! Het heeft allebei wel wat! En het gaat goed met jullie, zo te lezen, Ben tranformeert in een halve piraat en Marianne lijkt ook al lekker relaxt. Goed zo! Alleen zie ik geen foto's, ik klik me ik weet niet wat, en dan flikkert het hevig, maar het blijft bij de foto van de Chica Rica?? Geniet ze verder jullie twee, daaag Carla.

• 28 Juli 2010 - 17:35

Hans & Erika:

Jullie zijn al een lekker eind gevorderd. Tegenover Benodet liggen een paar kleine eilandjes "Isle de Glenan". en verderop Isle de Groix. Leuk om ook Bretagne wat beter te leren kennen. Ben erg benieuwd naar Marianne's verslag.

Hans

• 31 Juli 2010 - 18:37

Meneldor:

Hee bikkels, jullie liggen in onze favoriete haven,na al die stroming zelfs strand, prachtige bomen met die wite huizen en geweldig eten! Die rivier hebben wij slechts met de ferry gedaan, grote fout want het is prachtig maar niet te diep! Wij hebben heel rustig de Eng. zuid kust gedaan zelfs in de zon de voorbereidingen voor de Cowes week bekeken. Al die mannnen waren zo druk met....? Nu in Eastbourne en morgen richting haven.
    Geniet van het heerlijke gebied crew Meneldor

• 31 Juli 2010 - 19:09

Jan:

Hallo zeegangers,
    dit gaat erg lekker lees ik. Binnenkort kies ik weer eens voor een weekendje het ruime sop (ik hoop tenminste dat er voldoende wind staat om een beetje sop te krijgen), maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met jullie reis. Ik ben ook benieuwd naar jullie foto's (zodat ik eind september nog enige kans heb om jullie te herkennen) maar die zijn er verder nog niet of ik heb de verkeerde instellingen ?
    Recht zo die gaat en tot schrijfs !
    Jan

• 01 Augustus 2010 - 11:00

Ans:

Hoi Benenmarian
    Leuk jullie website. wij zijn net terug uit maleisie en nemen onze mail door. Hebben alleen jullie laatste bericht gelezen maar maken nog een inhaalslag. Zeker het proza van marian prikkelt onze nieuwsgierigheid.
    tot later en veel fiets en vaarplezier.
    hg
    Udo en Ans

• 04 Augustus 2010 - 18:58

Marianne Van H:

Hallo Marian en Ben
    Zo, dit is het echte genieten,Lekker doen waar je zin in hebt!Dat is prepensioen.Leuk om de verhalen te lezen;ga er mee door!
    Enne, bedankt voor de kaart
    Geniet ze!Groeten van ons, lotgenoten!