Een korte vakantie Guernsey - Reisverslag uit Fécamp, Frankrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu Een korte vakantie Guernsey - Reisverslag uit Fécamp, Frankrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu

Een korte vakantie Guernsey

Door: benenmarianne

Blijf op de hoogte en volg Marianne

09 September 2010 | Frankrijk, Fécamp

Hallo Allemaal,

Nadat Rianne en Marieke op 28/8 van boord zijn gegaan hebben wij een heel voorspoedige terugreis ingezet. Wij hadden besloten met goed weer flinke afstanden af te leggen, om zodoende wat tijd over te houden voor dagen waarop zeilen niet mogelijk zal zijn. In de 5 mooie dagen die volgenden zag ons reisschema er uit als volgt: 28/8 Ile de Re naar Ile Yeu, 29/8 naar Belle Ile, 30/8 naar Guilvinec, 31/8 naar Aber Wrach, en op 1/9 naar Trebeurden. Op dat moment vonden wij dat wij wel een vakantie op Guernsey verdiend hadden. Zo gezegd, zo gedaan. Guernsey is een van onze favoriete kanaaleilanden, waar wij heerlijk 4 dagen zijn gebleven. Op 7/9 zijn wij om 16:30 vertrokken, na eerst nog op een mooie 9 holes par 3 baan gespeeld te hebben. De tijd van 16:30 werd bepaald omdat je in St Peter Port allen maar kunt vertrekken 2 uur voor en na Hoogwater. Omdat de Alderney race genomen moest worden was 16:30 de beste tijd. De Race is echt een spectacel, maar niet ongevaarlijk. Wij liepen daar weer ruim 12 knopen (20KM/uur) in een bijzonder ruwe zee. Na 6 uur varen kwamen wij (in het donker) aan in Cherbourg. Vandaag hebben wij in record tempo de oversteek gemaakt van Cherbourg naar Fecamp. (80 NM = 150KM in 10 uur). Jullie zullen wel jaloers zijn want het was al weer prachtig weer. Het enige wat niet altijd meezit is de windrichting. Nederland komt nu snel dichterbij.

Wij genieten nog steeds iedere dag. Gek he!

• 09 September 2010 - 20:25

Lucienne:

Chica wat gaan jullie hard! Wat heerlijk dat het julie zo goed gaat, houden zo! Bij ons gaat het al een beetje herfst worden hoor. Afgelopen woensdag geen droge draad meer,verder alles onder controle. Maak er nog mooie weken van!

• 10 September 2010 - 08:34

Hans:

Spectaculair.

12 knopen is verrekte snel. Maar goed dat Marianne aan het stuurwiel stond ! Vooral met die ruwe zee waar ze zo dol op is. Nederland komt in zicht. Rustig aan, want hier is de zomer langzamerhand voorbij. Geniet er nog maar even van.
    Hans & Erika

• 10 September 2010 - 11:36

Mariek:

Nounou, jullie zetten er rap tempo in! jullie moeten wel nog even goed uitrusten hé, want eenmaal terug zou ik jullie graag verleiden tot het uitvoeren van onze favo hobby: verhuizen!!! haha, we laten die bucket list niet onberoerd.. maar die 10 kids staan nog niet op jullie te wachten hoor, hihi.

genietse nog met volle teugen, zeker van dat heerlijke weer

veel liefs van verstekeling nr 1

Verslag uit: Frankrijk, Fécamp

Marianne

Hallo allemaal, Nu we allebei met vervroegd pensioen zijn, gaan we ons avontuur beginnen met onze zeilboot de Chica Rica. Onze ligplaats is Volendam, en de komende maanden, als de wind ons gunstig gezind is, hopen wij in Zuid Bretagne aan te komen. Op deze pagina kunnen jullie meegenieten van ons wel en wee. We vinden het leuk als jullie reacties op deze website achterlaten! Groetjes, Ben en Marianne

Actief sinds 20 Juni 2010