Het is effe wennen!
Door: benenmarianne
Blijf op de hoogte en volg Marianne
21 Juli 2010 | Frankrijk, Parijs
Op verzoek van een trouwe doch kritische lezer vindt er een wisseling plaats van auteur. Hij (Hans, de opperstalmeester van het BB Plantsoen) wenst meer proza. Nou dat zullen jullie weten! Niet alle onderdelen heb ik ook zo ervaren, maar dat gebeurt mij wel vaker met 'verhalen'van mijn lieve echtgenote. Veel leesplezier.
Het is effe wennen!
Wanneer je je echtgenoot 44 jaar lang 5 dagen in de week in een mooi pak, gestreken overhemd, bijpassende das, en gepoetste schoenen ziet vertrekken. En dan nu!! Bruine kop stoere zonnebril, stoppelbaardje van 1 á 2 dagen ,korte broek, blote voeten! De gespannen trekjes verdwijnen. We genieten enorm! Nu is het zo dat het natuurlijk niet allemaal vanzelf gaat !! Toen we in Fecamp lagen nam de wind toe, stormwaarschuwing 7. Dus liggen blijven! In een van mijn boekjes stond dat hier het Bénédictine paleis is. Een prachtig Gotisch-Renaissance paleis. Op deze buitengewone plaats ingewijd in 1900 wordt namelijk de Bénédict-likeur vervaardigd. We hebben het paleis(is nu museum) en de stokerij bezocht en we mochten ook proeven! MMMM, flesje gekocht, en we bewaren het voor slechtere tijden! Nou ja, na 3 dagen Fecamp hadden we het wel gezien en wilden we door .Zaterdag 17 juli zijn we vertrokken, s’nachts had het nog aardig gestormd wat een hoge zeegang in z’n werk zet! We moesten ook nog even tanken, nou ja dat is toch niet zo moeilijk?? Ik sta in vol ornaat = zeilpak ,zeillaarzen maar zelfs in de haven is het behoorlijk knobbelig, Ik spring overboord om op een zeer wiebelige steiger de boot probeer vast te maken, onder tussen probeer ik alle opdrachten van manlief zo goed mogelijk op te volgen, maar heel snel lukt me dat niet, door al het gewiebel, voel ik mijn maag samentrekken, mijn hoofd lijkt van hout en tot overmaat van dit alles blijkt de slang van de pomp tekort, we moeten de boot verhalen, ik sta met 2 lijnen in mijn hand en probeer die te laten vieren, oh nee ik moet het vast zetten, nee toch laten vieren, ik laat pardoes 1 lijn los en de Chica Rica gaat er als een speer vandoor!!Het zweet loopt over mijn rug ik heb veel te veel kleding aan! Ik heb onze lieve heer in niet te verstane woorden toe geroepen, hij antwoordde niet, gelukkig maar! Enfin we hebben getankt, we gaan de woelige zee op en ik heb zo,n trek in koffie, maar de kajuit induiken is niet erg aanlokkelijk met dat gestamp! Toch maar proberen, even later kom ik met 2 half volle kopjes in de kuip, de rest is in de gootsteen verdwenen. Toch lekker 3 slokjes koffie! We gaan overstag en alsof er een mitrailleur in de kajuit afgaat zo klinkt het! Ik heb in de haast om koffiekopjes te pakken het keukenkastje niet goed dicht gedaan! Als een racket vliegen ,bordjes, kopjes, bekers door de kajuit. Ik laat me weer voorzichtig in de kajuit zakken en probeer alles bij elkaar te schrapen en terug te stouwen in het kastje.. Schade 1 kapot schaaltje en een deukje in de wc.deur! Is dit zo’n dag………………..?!?
s’Avonds komen we veilig in Cherbourg aan, er speelt een steengoeie band en we hebben een mooie plek!
Volgende ochtend de fietsjes gepakt en naar een heel mooi kasteel in de omgeving gefietst met prachtige tuinen, het weer is heerlijk en als echte Fransen picknicken we met stokbrood op een bankje in het park!
Maandag vroeg vertrokken we gaan naar Sark een van de Kanaaleilanden, we slaan zo een stuk Normandië over, maar Sark is ook zo’n leuk eiland. We liggen aan een mooring, wat niet zo heel rustig is voor de nacht.Ook niet als je je bijbootje nog op moet blazen. Je moet hier met je bijboot naar de wal roeien, dan nog 200 treden op en dan ben je op Sark! Maken een mooie wandeling over het eiland wat geen auto’s kent er zijn geen geasfalteerde wegen! En het is er ZO stil. Wel leuk voor een dagje maar om er te wonen ik denk dat je een beetje wereldvreemd wordt daar! Wel heerlijk kreeft gegeten, die halen ze hier zo uit de zee!
Gisteren zijn we weer naar Frankrijk gevaren en we liggen nu in Saint Quay Portieux mooie naam voor een mooie stadje! Tot zover het verslag we houden jullie op de hoogte, leuk als er reacties komen! Groetjes van Ben en Marianne.
22 Juli 2010 - 10:00
Mariek:
ooohhh, ik heb zo gelachen! sorry paps, je schrijft goed, maar mams, hilarisch! ik kan het me helemaal inbeelden!
Hier in Breda ook alles goed! mijn lief is ondertussen weer in Paris, snik snik, maar we hebben weer hele fijne dagen gehad. Daarnaast ben ik nog druk op zoek naar nieuwe woonruimte, hebben vorige week een studio gezien, zag er leuk uit, maar toch 550 voor slechts 25m2 is wel veel... dus nog even verder kijken...veel plezier weer, en ik kijk uit naar het volgende stuk proza, haha!!!xxx -
22 Juli 2010 - 13:54
Hans:
Kijk dat is nou tenminste een verhaal. Daar heb je wat aan.Goed dat je dat hebt overgenomen, Marianne. Leuk dat jullie Sark nog even hebben aangedaan. Werd vroeger een beetje feodaal bestuurd door een of andere graaf of gravin, geloof ik. Ik zag inderdaad op de weerkaart dat het zo nu en dan net in jullie gebied wat minder weer was. Lagedruk gebied boven Britse eilanden. Volgende week wordt het weer beter. Hogedruk vanuit Azoren. Tuin wordt door Martin goed verzorgd. Het is nu erg rustig op het plantsoen. We hebben nog een zwaar pakketje van DHL voor jullie aangenomen. Rianne heeft het inmiddels thuis gebracht. Volgens mij een of andere grote prijs. We houden elkaar op de hoogte. Groetjes, Hans & Erika. -
22 Juli 2010 - 18:11
Hans:
Ik heb net even opgezocht waar jullie nu precies zitten. En gevonden uiteraard.Lekker op dreef al.
N.B. Leuk hoor, al die foto's in het Fotoboek !!!!
Hans -
27 Juli 2010 - 17:47
Lucienne:
Wat een topverhaal.Volgens Aljr kan het zo in "de Zeilen" geplaatst worden!En dat ook allemaal nog uit vrije wil..Toch herken ik wel iets!Bij ons gaat het perfect. De eerste 4 dagen en nachten heftige zee en wind tot Inverness. We leken een duikboot en hadden zelfs veel lekkage! Daarna een weekje met mijn ouders door het Caledonian kanaal met 28 sluizen en de Schotse sounds, heel gezellig en overweldidgend mooi, . Veel dolfijnen gezien en zelfs 2 maal een heuse walvis, de wens van Marion maar toch echt wel eng in t echt hoor.Via Belfast en Milford naar de Scilly's. Veel mist een enorme swell maar een ervaring.De crew doet het top. Ajr bakt (bij rustige zee) zelf brood, een echte aanrader. We gaan nu richting Cowes even de mooie racers bekijken en dan.. richting huis. Geniet ervan met elkaar en hou de stemming erin, en die keukengeluiden horen er zeker bij hoor! Crew Meneldor -
28 Juli 2010 - 16:40
Maria:
Dit is een leuk en spannend reisverslag ik zie het al helaemal voor me dat zou mij overkomen met dat touw en de kastdeurtjes ja d zee is niet altijd kalm het lijkt mij een hele belevenis. een behouden vaart verder groetjes Maria