het heeft even geduurd... - Reisverslag uit Fécamp, Frankrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu het heeft even geduurd... - Reisverslag uit Fécamp, Frankrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu

het heeft even geduurd...

Door: benenmarianne

Blijf op de hoogte en volg Marianne

14 Juli 2010 | Frankrijk, Fécamp

Hallo Allemaal,

Het heeft even geduurd voordat wij ons 1ste reisverslag hebben kunnen plaatsen. Inmiddels zitten wij in Fecamp (Normandie). De hhenreis is erg voorspoedig verlopen met mooi weer. De wind blies helaas niet altijd vanuit de gewenste richting en dat betekent dus de nodige motoruren. Op 4 juli zijn wij uit Volendam vertrokken naar IJmuiden. De volgende dag naar Scheveningen waar Rianne 's-avonds met ons heeft gegeten. Erg leuk om haar nog even te zien. Op 6 juli zijn wij in 1 ruk van Scheveningen naar Roompot gezeild. Super zeilweer. In Roompot heeft Marieke een nachtje aan boord geslapen. Marieke en Rianne zien wij pas weer eind augustus in Bretagne maar dan varen zij een hele week met ons mee. De dag ervoor zijn wij met ons drieen naar Domburg gefietst. Daar hebben wij tante Dilia nog even bezocht. Zij herkende ons onmiddellijk maar communiceren met haar was erg moeilijk. Toch blij dat wij haar nog even gezien hebben. Op 8 juli van Roompot naar Nieuwpoort (B) en de dag erop van Nieuwpoort naar Calais (F). Op 10 juli Calais-Boulogne en 11 juli naar Dieppe en daar de WK finale bekeken. Helaas geen Wereldkampioen. Op 13 juli Dieppe-Fecamp waar wij wij onze 38ste trouwdag gevierd hebben. Was erg gezellig en ook wel een beetje bijzonder zo samen op onze Chica Rica maar zonder de kids. Tot zover.

Liefs van Ben en Marianne

• 14 Juli 2010 - 17:13

Hans:

Fijn dat de reis voorspoedig verloopt. In Lisse vanaf jullie vertrek heerlijk weer geweest. Erg droog, maar op dit moment lekker buitje bregen. Goed voor de tuin !Leuk dat jullie tante Dilia nog even hebben gezien. Nog geen bijzondere avonturen beleefd? Op tijd bij de sluizen ? Volgende verslag iets meer proza. Wat doen ujullie allemaal op die boot ??
    Groetjes Hans & Erika

• 19 Juli 2010 - 19:51

Jan/Carla:

Hallo vakantiegangers, blij om wat te horen van jullie. Jullie gaan nu het warmere weer tegemoet he. Hier is het nog steeds (af en toe heel erg) warm. Vorige week hebben wij een paar daagjes Maastricht gedaan. Leuke stad joh! Zo gezellig. Ik weet niet of jullie de kranten nog bijhouden, maar er is een flinke windhoos geweest in het zuiden en oosten van het land. Ja, precies toen wij daar waren. Op een terrasje zaten we te eten, en ineens ging de zon weg en ging het hard waaien en de ober kwam de menukaarten ophalen, ehh gaan jullie nu al sluiten? Nee, er komt noodweer aan, dus wij gauw afgegeten en naar ons hotel, net op tijd. We wisten niet wat we zagen, de volgende dag een puinhoop van omgevallen bomen enzo. Ik hoop dat jullie zoiets bespaard blijft. Groetjes, daaag Carla.We zijn benieuwd waar jullie nu verblijven.

• 26 Juli 2010 - 11:32

Fred En Wil:

Heel leuk te lezen, dat de reis tot nu toe goed verloopt. Het blijft toch een hele uitdaging om 3 maanden lang met zijn tweeën op zo'n relatief kleine ruimte te vertoeven! Maar met 38 jaar ervaring moet dat goed lukken. Nog van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.
    Wil en ik hebben er ruim 3 weken heerlijke vakantie opzitten. Fantastisch weer gehad in Zuid-Frankrijk, waar we weer een drukke tijd hebben doorgebracht met bergwandelingen, golfen, vrienden bezoeken en andere goede dingen des levens! We hebben ook nog de gevolgen kunnen zien van de enorme overstromingen die medio juni hebben plaatsgevonden in de buurt van Draguignan en Frejus. Wat een ravage is daar aangericht.
    Tot zover onze eerste reactie. Geniet van de verdere reis en we horen wel hoe dat het jullie vergaat.
    Groetjes Wil en Fred

Verslag uit: Frankrijk, Fécamp

Marianne

Hallo allemaal, Nu we allebei met vervroegd pensioen zijn, gaan we ons avontuur beginnen met onze zeilboot de Chica Rica. Onze ligplaats is Volendam, en de komende maanden, als de wind ons gunstig gezind is, hopen wij in Zuid Bretagne aan te komen. Op deze pagina kunnen jullie meegenieten van ons wel en wee. We vinden het leuk als jullie reacties op deze website achterlaten! Groetjes, Ben en Marianne

Actief sinds 20 Juni 2010