weer een verslag van Marianne
Door: benenmarianne
Blijf op de hoogte en volg Marianne
26 Juni 2011 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Het is alweer een tijdje geleden, maar ik vergeet niemand hoor!! We zijn inderdaad naar het zuiden afgezakt, het weer is niet echt slecht, Ben houdt voortdurend de moed erin, door te zeggen “zo we hebben weer geluk met het weer”nadat we inderdaad een mooie wandeling hebben gemaakt en dan net als we in de boot stappen het begint te gieten! Dan maar weer de kachel aan dat wel! Haha!
We zijn nu op 26 juni, in Douglas op het Isle of Man. Het ligt in de Ierse zee, en is een prachtig eiland , het lijkt een beetje op de Kanaal-eilanden.
Gisteren zijn we met een treintje naar de hoogste berg hier op het eiland geweest, als het weer goed is kun je Ierland,Wales, en Schotland zien! Nou ik was blij dat ik mijn eigen voeten kon zien!! Haha, het was verschrikkelijk mistig!Maar niet getreurd we gingen weer op avontuur, met het zelfde treintje terug is een beetje suf, dus we vroegen of er een voetpad naar beneden was. Jawel, zei de conducteur, 300 yards verderop en dan linksaf is er een ‘distinctive footpath’! Nou jullie voelen hem al komen he? Geen enkel footpath laat staan een distinctief was er voorhanden! We liepen dwars over de bergen, je voeten zakten diep in moerasachtig terrein, sprongen over watervalletjes, en joegen de schapen (hele mooie) en lammetjes(zo schattig) de stuipen op het lijf! Eindelijk bereikten we iets wat op een pad leek en zowaar bracht het ons terug naar Laxey een schattig plaatsje wat vroeger een mijnstadje is geweest. Vandaar konden we weer op de trein naar onze haven in Douglas! De dag ervoor hebben we het zuiden van het eiland bezocht, er zijn een paar leuke badplaatsjes, Port Erin en St. Mary. In Port Erin hebben we een mooie klifwandeling gemaakt, de kliffen zijn hier 125m hoog! We zijn hier nu 4 dagen. De aankomst hier was nogal lastig. Het weer kunnen ze hier moeilijk voorspellen, en op een gegeven moment wil je weg, dus wij op weg, geen wind, hoewel het 4 of 5 zou zijn! Waar is die wind???Dan zeggen ze 6 of 7 later!?! Wanneer is later? Dus we hebben een bumpy tocht hiernaar toe gehad. Komen we aan , keurig op het hoge tij, ’s avonds 17.45 laten ze ons niet door! De brug waar wij onderdoor moeten heeft teveel verkeer te verwerken, en voor 2 zeilboten de brug te openen, dat was een beetje te veel. Dus op een pontoon aangelegd, langs een lawaaierige weg . Inmiddels is het weer laag water en kunnen we de haven niet in vanwege het lage water in de sil! Volgende hoog water is ’s nachts 2.00 uur en dan is er geen verkeer,dus we dat was een onrustige nacht! Maar om 3.00 uur lagen we heerlijk in de haven en slapen jongens!!Ook hebben ze hier prachtige golfbanen, dus dat was het eerste wat Ben wilde doen golfen! We hebben samen 18 holes gelopen, de birdies en par’s van Ben vlogen mij om de oren! Het is hier wel heel anders spelen met al die heuvels. Soms zie je heel je bal niet gaan en moet je op een paal mikken die ze in de goede richting(dat hoop je dan maar) hebben gezet! En dan over de heuvel lopen en zoeken maar!haha.
Nog even verder terug in de tijd: Van Tobermory (daar hebben we ook gegolfd) zijn we het Crinan canal in gegaan. Er was zwaar weer op komst en we wilden wat beschut varen! Nou we dachten met al die sluizen in het Caladonian Canal zijn we wel wat gewend! Fout!! In het Crinan gaan de eerste 2 sluizen voor je open en dan moet je alles zelf doen! Gelukkig kwamen we bij sluis nummer 3 met 2 andere zeilboten aan , je hebt dan nog 12 sluizen te gaan!Dus dan wordt het teamwork op hoog niveau! En een hoop lol met elkaar!Het canal is prachtig veel kleiner dan het Caladonisch. Ook hier hebben we onze wandelkunsten weer kunnen vertonen! En we hebben 2 herten gezien! By the way, hebben we onderweg wel meer beesten gezien. Langs de oostkust zagen we regelmatig zeehondjes, zo schattig als ze met hun koppies naast je boot even boven water komen! Net of ze willen zeggen “effe checken”! Maar ze hadden geen sterallures keer op keer was ik te laat met mijn camera! Voor het Caladonian Canal in de Morey Firth hebben we dolfijnen gezien en in The sound of Mull haaien!! Het goede nieuws is dat deze alleen maar plankton eten, alhoewel onze havenmeester in Tobermory een hand miste! Je weet maar nooit, gelukkig is het hier niet zo warm dat je behoefte hebt aan een zilte duik, ik zit het meest met mijn skikniekousen en laarzen aan! Deze kousen krijg ik steeds makkelijker aan, ‘steeds als ik ze uit doe blijven ze nu rechtop naast m,n bed staan hum,misschien moet ik toch eens naar de laundry! Maar die haaien blijven uit de buurt! Affijn na onze wandelingen waren de andere zeilschepen al door en de laatste 3 sluizen waren we op ons zelf, de sluizen moet je open draaien met een handel, het water op niveau laten komen sluisdeur open maken doormiddel van een grote hefboom, wat in het begin heel zwaar gaat. Boot erin varen, sluisdeuren weer dicht, sluis weer open draaien met handel, sluis weer openen met hefboom en voor de volgende sluisdeur weer dicht doen! Nou na die 3 sluizen hoefde ik niet meer naar de sportschool!
Over het menu kan ik ook wel een boek schrijven hier. Weten jullie wat Haggis is? Een nationaal Schots gerecht. Het zijn gemalen schapeningewanden! Getverrr!! We zaten in een restaurant toen een dame aan de tafel naast mij het bestelde, toen het werd opgediend heb ik even snel gekeken. Het zag eruit als 2 gepaneerde donker bruine schijven op een bedje taugé, oké, dat is nog te doen, maar toen ze haar mes erin zette kwam er een beetje roze smeurie uit!! BRRR! Ook hebben ze hier Black pudding, denk nou niet dat je een lekker zoet fruitig puddinkje krijgt het is namelijk Bloedworst!Gadverdakke!! Ze hebben voor de liefhebbers ook nog een White pudding, daar hebben ze het bloed uitgehaald en vermengd met rode ui en havermout!! Jakkie!!Bruut volk!! Kan niet anders zijn! Nou luitjes dat was het weer, de plannen zijn dat we morgen 27 juni naar Ierland gaan en vandaar als het weer het toelaat naar Isles of Scillys en dan naar de zuidwestkust van Engeland Falmouth enz. maar dan laat ik wel weer van ons horen!
DAAAAAAAAG! Groeten van Ben en mij ik begin iedereen wel te missen hoor!
27 Juni 2011 - 05:53
Hans:
Wat een avonturen allemaal. Geweldig.
Wij zijn zaterdag weer thuisgekomen, zodat er weer wat leven op het plantsoen is gekomen. A.s. woensdag gaan Fred en Wil op vakantie dus we lossen elkaar af. De dochters zij n hard aan het trainen voor de 4-daagse. In een sexy outfit met rugzak en zware wandelschoenen hebben ze zaterdag 40 km afgelegd en zondag 30 km. Gisteren hadden ze toch nog "puf" om in de tuin het "gras" te maaien. Nou ja, gras is wat teveel gezegd. Een stuk groen van een halve meter hoog moest er aan. Ze hebben ook mijn maaier geleend, zodat ze de 4 m2 samen konden maaien. Wat een groene vingers hebben die meiden. Maar wandelen kunnen ze gelukkig.heel goed.
Het wordt hier vandaag (maandag) en morgen tropisch warm dus gaan lekker vroeg naar het strand.
Hans & Erika. -
27 Juni 2011 - 09:38
Fred En Wil:
Beste Ben en Marianne,
Op het moment dat ik dit schrijf is het buiten 30 graden. Niet jaloers worden!
We lezen dat jullie het met al die avonturen ook reuze naar het zin hebben en dan is het weer maar secundair. Ik had vorige week een berichtje gestuurd om Ben met zijn verjaardag te feliciteren, maar blijkbaar is dat bericht niet doorgekomen. Zal wel aan mij liggen.D
Dus, Ben alsnog gefeliciteerd. We staan op het punt om naar de golfbaan te gaan, waar de lustrum feestweek begint. We kunnen alleen vandaag meedoen, daar we morgen gaan inpakken voor het vertrek van woensdag.
We wensen jullie nog een paar hele mooie en fijne weken toe en we zien elkaar weer eind juli.
Groetjes van Fred en Wil -
28 Juni 2011 - 18:41
Carla:
Ik sluit me aan bij de vorige schrijver, dat het weer maar secundair is bij zo'n reis. Je maakt zo veel mee, dat het eigenlijk niet uitmaakt. Ik heb hier net de kwetsbare planten die in potten staan binnen gezet. Want volgens de weersverwachting komt er noodweer aan, onweer, hagel en windstoten!
Zo jammer, ziet de tuin er zo leuk uit, en dan gaan er van die noodbuien overheen! Wij hebben de schilder voor het huis, maar dat zit niet mee door de weersomstandigheden. Vrijdag zou de laatste dag zijn, de voor- en zijkanten waren klaar, alleen achter nog. Kwamen de buien, die volgens de weersverwachting in de namiddag zouden komen, te vroeg. Moet het weer over! Maar gisteren en vandaag was het te warm om te verven, dan wordt het ook niks. En morgen zal het vast te nat zijn.....
Maar het wordt wel erg mooi!!!
Gisteren onze nieuwe kleindochter bewonderd, een schatje, zo'n klein poppetje.
Goed he, dat die meiden al zo aan het oefenen zijn voor de 4daagse, dat moet je straks toch weer inhalen he Marianne, alhoewel jullie lopen daar ook behoorlijk veel, lezen we, dus dat zal wel meevallen. We wensen jullie veel plezier verder, en nog goede weken!
Groetjes van Jan en Carla. -
02 Juli 2011 - 10:24
Jan:
Wat een prachtige avonturen ! (bedenk wel dat de meeste avonturen pas achteraf leuk zijn) Hier in Nederland hebben we na de hitte en enorm noodweer (half Vught is omgewaaid) weer redelijk met een beetje regen en zon.
Politie-bestuurlijk is het nog noodweer, bijvoorbeeld ook door de vrijspraak van Wilders hetgeen in sommige wijken niet goed is gevallen. ik draai daardoor uren alsof ik een jonge vent ben.
Greetings, Jan