Gisteren in Edinburgh aangekomen - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu Gisteren in Edinburgh aangekomen - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Marianne Bree - WaarBenJij.nu

Gisteren in Edinburgh aangekomen

Door: benenmarianne

Blijf op de hoogte en volg Marianne

26 Mei 2011 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Beste allemaal,

In Amble hebben wij 3 dagen gelegen omdat er zware stormen geweest zijn. Zelfs in de veilige haven hebben wij 45 knopen wind gemeten, en op zee was het nog meer. Dat is dus windkracht 10! Gisteren waren de voorspellingen goed en zijn wij van Amble naar Edinburgh gevaren. (84NM).

Vandaag heerlijk in Edinburgh gewandeld en al veel gezien. Morgen gaan wij er weer heen om dan het Castle te gaan bezichtigen en wellicht de whisky tour te gaan doen.
Het weer is redelijk maar niet echt mooi. Geen probleem voor ons. Wij zijn inmiddels wep het een en ander gewend.

In Edinburgh liggen wij Granton aan een ponton. Helaas is er geen electriciteit, en omdat wij alleen een electrisch kacheltje hebben is het wel wat koeltjes. Extra deken erbij dus. Ook is er net niet voldoende water voor onze 2 meter diepte maar de grond is zachte modder waar wij gewoon met de kiel inzakken. Ligt wel heel stabiel.

In Amble hebben wij nog een paar leuke tochten gemaakt. Zo hebben wij het Alnwick Castle gezien waar de Harry Potter opnamen gemaakt zijn. Harry zelf hebben wij niet gesproken. De Alnwick Gardens zijn ook prachtig, met een tuin vol giftige planten die alleen onder begeleiding bezocht kan worden. Nooit geweten dat je zo gemakkelijk dood kunt gaan bij het eten of aanraken van planten die in de UK (mmar ook in NL) zo in het wild groeien.

A.s. zaterdag willen wij onze tocht verder naar het noorden vervolgen op weg naar het Caledonisch kanaal. Dat ligt nog wel een stuk verderop.

Wij hebben het goed naar onze zin. Het weer hadden wij van te voren alm ingeschat als een mogelijke hindernis. Tot nu toe valt het nog allemaal mee.

Tot de volgende keer.

• 26 Mei 2011 - 21:19

Lucienne:

Wat een barre tocht, ongelofelijk al die lage druk gebieden in jullie buurt. Ja zelf waaide het hier in Ned ook 7Bft, maar goed dat jullie in veilige haven welliswaar liggen (te shaken) We denken veel aan jullie, doe het rustig die zee blijft nog wel even nadeinen... hoe was het ook al weer met geduld en kleine stapjes??
    Veel plezier en behouden vaart!

• 27 Mei 2011 - 12:14

Hans & Erika:

Hallo luitjes,

Fijn dat er deze keer geen "rampen" zijn gebeurd. Ik wist niet dat Ben van Whiskey hield (witte port lust die als water, toch ?), maar zo'n toer moet je toch een keertje maken.
    Ik neem aan dat als het tij hoog is dat jullie vanzelf weer uit de modder komen. En warm kun je op vele manieren worden. Veel plezier ver, en we kijken uit naar jullie volgende verslag.
    Grt., Hans & Erika vanuit een warm en zeer zonnig RAB.

Marianne

Hallo allemaal, Nu we allebei met vervroegd pensioen zijn, gaan we ons avontuur beginnen met onze zeilboot de Chica Rica. Onze ligplaats is Volendam, en de komende maanden, als de wind ons gunstig gezind is, hopen wij in Zuid Bretagne aan te komen. Op deze pagina kunnen jullie meegenieten van ons wel en wee. We vinden het leuk als jullie reacties op deze website achterlaten! Groetjes, Ben en Marianne

Actief sinds 20 Juni 2010